[Photo] STUDIO RMO | Studio RMO is open onze nieuwe kindertentoonstelling én tekenatelier

STUDIO RMO | Studio RMO is open, onze nieuwe kindertentoonstelling én tekenatelier. Met meer dan 20 gipsen replica's van beroemde Griekse beelden, zoals de Discuswerper. Ook cursusbureau's of tekenacademies kunnen er tekenlessen voor alle leeftijden organiseren! rmo.nl/studiormo
[Photo] STUDIO RMO | Studio RMO is open onze nieuwe kindertentoonstelling én tekenatelier
146 likes - 5 comments

5 Top Comments

View comments on facebook
Natalie Sylvette Bakker
Abrujandra Alvarado
Julie Beerepoot
Annemiek Bos-Chialastri
Christine Smittenaar

More shares from Author: Rijksmuseum van Oudheden

VLIEGENWAAIER | Dit prachtig versierde handvat van een vliegenwaaier mochten we voor onze tentoonstelling 'Nineveh' lenen van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis in Brussel. Op Assyrische reliëfs is te zien hoe dienaren met een soort waaiers aan het wuiven zijn. Het handvat is dan meestal versierd met dierenkoppen. Volgens sommige wetenschappers zijn dit vliegenmeppers, anderen... View more »
[Photo] VLIEGENWAAIER | Dit prachtig versierde handvat van een vliegenwaaier mochten we voor
KLASSIEKE COLLEGEREEKS | Als je van de klassieken houdt, dan is de collegereeks van dr. Hans Smolenaars misschien iets voor jou. Hij geeft in januari, februari en maart in het museum een zesdelige collegereeks over Grieks en Romeins toneel. Hierin komt een selectie uit de beroemdste stukken van Aeschylus, Sophocles en Euripides aan de orde, in vertaling. Deelname kost € 90.... View more »
[Photo] KLASSIEKE COLLEGEREEKS | Als je van de klassieken houdt dan is de
Lijn Schutte
Loes Geurts-van Schijndel
PATRONAGE | UNESCO, de VN-organisatie voor cultuur, heeft onze tentoonstelling 'Nineveh' (rmo.nl/nineveh) patronage verleend. Het onderschrijft daarmee de internationale betekenis van de tentoonstelling. Niet eerder ontving een Nederlands museum UNESCO-patronage. Op de website van de Nederlandse UNESCO Commissie staat een mooi interview met tentoonstellingsmaker Anna de Wit over de bijzondere... View more »
[Photo] PATRONAGE | UNESCO de VN organisatie voor cultuur heeft onze tentoonstelling 'Nineveh'
Solange La Rose
Diederik de Bruijn
Historicus Jona Lendering vertelt morgen, dinsdag 12 december, over de ontdekking van Nineveh in de negentiende eeuw. Niet alleen werden de resten van een fascinerende stad uit de oudheid gevonden, de opgravingen leidden ook tot de eerste professionele wetenschapsvoorlichting. De lezing begint om 20.00 uur, de entree is € 5. rmo.nl/ontdekking-nineveh
[Event] Historicus Jona Lendering vertelt morgen dinsdag 12 december over de ontdekking van

Lezing: de ontdekking van Nineveh

EVENT - facebook.com
Margreet Stol
Jan Oor
BESCHERMGEEST | Dit paneel van een ‘genius’ kun je zien in onze tentoonstelling ‘Nineveh’. Het ivoren paneel sierde rond 700 v.Chr. de rugleuning van een koninklijke troon. Een genius is een beschermgeest. Hij beschermde de inwoners van het paleis tegen kwaad en onheil en moest tegelijkertijd bezoekers imponeren. ‘Nineveh’ kun je zien t/m 25 maart 2018. rmo.nl/nineveh
[Photo] BESCHERMGEEST | Dit paneel van een ‘genius’ kun je zien in onze
Jona Mwd
Jan Voorbij
KUNST MET VIER KANTEN | In de Tempelzaal, de entreehal van het museum, kun je t/m 25 maart de bijzondere schilderijen en keramische objecten van Qassim Alsaedy bewonderen. De kunstenaar uit Bagdad liet zich voor deze expositie inspireren door het oude Nabije Oosten en de ruïnes van Nineveh. Bijna al het werk van Alsaedy is vierkant, een vorm die verwijst naar de duizenden jaren oude plaquettes... View more »
[Photo] KUNST MET VIER KANTEN | In de Tempelzaal de entreehal van het

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Lucia Mathilde Piek
Alex van Empel
LEIDS-AMSTERDAMSE SAMENWERKING | Onze restaurator Helbertijn Krudop gaat de komende maanden in het Allard Pierson Museum aan de slag om een drieduizend jaar oude mummiekist te restaureren. Museumbezoekers kunnen haar werk op de voet volgen in Allard Pierson Live, een nieuwe afdeling in het Allard Pierson Museum. De mummiekist komt uit onze collectie, maar zal voortaan in het Amsterdamse museum... View more »
[Photo] LEIDS AMSTERDAMSE SAMENWERKING | Onze restaurator Helbertijn Krudop gaat de kome
Merijn de Jager
Danny Verhage
NINEVEH-AUDIOTOUR | Bij een bezoek aan onze tentoonstelling Nineveh krijg je een gratis audiotour mee, met mooie verhalen over de stad: van Jonas en de walvis tot Agatha Christie’s opgravingsavonturen. Voor kinderen is er een audiotour die is gemaakt door kinderboekenschrijfster Bette Westera. Iedereen kan zich dus vermaken op deze niet-te-missen expositie! rmo.nl/nineveh
[Photo] NINEVEH AUDIOTOUR | Bij een bezoek aan onze tentoonstelling Nineveh krijg je
Op vrijdag 8 december verschijnt 'Luister naar mij', de eerste integrale Nederlandse vertaling van de wijsheids- en liefdespoëzie van de Griekse dichter Theognis van Megara. De presentatie ervan in het Rijksmuseum van Oudheden wordt een middag vol antieke poëzie. Vertaler Hugo Koning vertelt over Theognis' elegieën en ook schrijvers en redacteuren van andere delen in de reeks 'Monobiblos'... View more »
[Event] Op vrijdag 8 december verschijnt 'Luister naar mij' de eerste integrale Nederlandse

Theognis van Megara: Luister naar mij

EVENT - facebook.com
LICHTSPEKTAKEL | Heb je onze nieuwe lichtshow op de Egyptische tempel al gezien? We krijgen er veel complimenten over, dus het is een echte aanrader! Drie keer per dag is er een vertoning, om 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Een mooi moment om je bezoek aan de tentoonstelling Nineveh (rmo.nl/nineveh) mee te beginnen of af te sluiten. Met dank aan de deelnemers van de BankGiroLoterij! rmo.nl/lichtshow
[Photo] LICHTSPEKTAKEL | Heb je onze nieuwe lichtshow op de Egyptische tempel al

Photos from Rijksmuseum van Oudheden's post

Ingeborg Breuers
Lucia Mathilde Piek
Rijksmuseum van Oudheden posted on 11/28/2017
[Event] Rijksmuseum van Oudheden posted on 11/28/2017

Boekpresentatie: 'De oude Grieken!'

EVENT - facebook.com
Daniella Lisette
David Mulder
SOLDAAT EN TWEE VROUWEN | Dit reliëf uit de zevende eeuw voor Christus kun je zien in onze tentoonstelling 'Nineveh'. Het sierde ooit een wand in een van de paleiszalen van Nineveh. Op het reliëf zie je een Assyrische soldaat die twee vrouwen wegvoert. Aan de haardracht en kleding van de dames is te zien dat ze uit het zuiden van het Tweestromenland komen. Vermoedelijk zijn ze Babyloniërs of... View more »
[Photo] SOLDAAT EN TWEE VROUWEN | Dit reliëf uit de zevende eeuw voor
Diederik de Bruijn
Ingeborg Breuers
this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
[Photo] this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
[Photo] this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
[Photo] this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
[Photo] this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
[Photo] this photo is in 3D anaglyph for red/cyan glasses
DUMMIE DE MUMMIEDAG | Op zondag 10 december is er weer een feestelijke Dummie de mummiedag in het Rijksmuseum van Oudheden. De dag staat helemaal in het teken van het gloednieuwe boek 'Dummie de mummie en het geheim van Toemsa'. Schrijfster Tosca Menten en Dummie zelf komen naar het museum en natuurlijk signeert Tosca je Dummieboeken. Je kunt bovendien mummiekleurplaten en een speurtocht... View more »
[Photo] DUMMIE DE MUMMIEDAG | Op zondag 10 december is er weer een
Sasja van der Vaart-Verschoof
Petra Ouwehand-de Droog
NU TE ZIEN | Bekijk 'Nineveh', onze niet te missen tentoonstelling over de legendarische hoofdstad van de Assyriërs. Rond 700 v.Chr. was Nineveh de grootste stad ter wereld. De zalen zijn gevuld met meer dan tweehonderd objecten uit internationale musea, waaronder prachtige beelden en indrukwekkende reliëfs. Zie we je binnenkort? rmo.nl/nineveh
[Video] NU TE ZIEN | Bekijk 'Nineveh' onze niet te missen tentoonstelling over

Tentoonstelling 'Nineveh'

FACEBOOK.COM
Rikki Vas Dias
Maria Schuermans
LEZING OVER GRAFTOMBE | Elk jaar wordt in het Rijksmuseum van Oudheden de Byvanck-lezing gehouden, met in het ene jaar een Grieks en het andere jaar een Romeins onderwerp. Op dinsdag 28 november (aanvang 20.00 uur) vertelt Roger J. A. Wilson (University of British Columbia in Vancouver) over de vondst van een bijzondere, zevende-eeuwse graftombe in Zuid-Sicilië. Lily Byvanck-Quarles van Ufford... View more »
[Photo] LEZING OVER GRAFTOMBE | Elk jaar wordt in het Rijksmuseum van Oudheden
Ingeborg Breuers
Linda Gruteke Mijling